Vill du bli tapetserare? – Utbilda dig som lärling!

Publicerat:

TAPETSERARE – det är ett av de smala hantverksyrken du kan utbilda dig till inom Hantverkslärling. Hela din utbildning, som är 2,5 år, sker hos din handledare och det kan vara var som helst i Sverige.

Birgitta, längst upp till vänster, får sin utbildning hos Jenny Agger i Vaxholm. Just nu arbetar hon med en Carl Malmsten-möbel i serien Vapensmeden till vilken hon gör nya plymåer och en clubfåtölj som får ett nytt resårhus och sedan kläs i skinn.

Katrin, i mitten tillsammans med sin handledare Jenny, började sin utbildning i augusti 2017 och har redan hunnit med många olika moment som ingår i yrket. Den röda soffan till vänster har hon till exempel fått göra mycket sömnadsarbete på.

Ett stort grattis till Johan, längst upp till höger, som gjort sitt Gesällprov och klarat det med väldigt höga poäng!. Målet var 4,0 av 5,0, men hans arbete gav hela 4,8 poäng. Det är det fina Gesällprovsarbetet han sitter på tillsammans med sin handledare Agneta Fernström som driver Nio Liv i Linköping. Johan är nu klart med sin utbildning och kommer att fortsätta inom yrket genom att driva företaget vidare tillsammans med Agneta.

Är du intresserad av att utbilda dig till TAPETSERARE? Kontakta Catharina Thyr Carlsson på tel. 0247-36954 eller catharina.thyr-carlsson@hantverkslarling.se. Vi har öppet för sen ansökan till höstens start den 27 augusti 2018. Läs mer om utbildningen och hur du ansöker via den här länken!

 

 

 

Dela detta inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *