Skomakarlärling sökes!

Publicerat:

Davidsons Skomakeri i Uppsala söker en lärling som vill lära sig ett klassiskt hantverksyrke. Skomakare är Sveriges äldsta skråhantverk och även om efterfrågan på yrket minskat på senare år är vi långt ifrån utdöda eller överflödiga. Med en explosionsartad ökning av intresset för kvalitetsskor de senaste åren, verkar det som om det klassiska reparationsskomakeriet som kan serva randsydda kvalitetsskor, är på uppgång.

Skomakaryrket har tre inriktningar: Reparation, nytillverkning och ortopedi. Det vi erbjuder är en utbildning inom reparationsskomakeri.

Ola Sörensson gick lärling här, och har nu ett SM-silver och ett SM-brons i skoreparation. Han jobbar här som reparationsskomakare och verkstadschef.

Utbildningen är på 100 veckor, d.v.s. ca 2,5 år, och går genom Hantverkslärling i Leksand, men är förlagd här på Davidsons Skomakeri. Den är studiestödsfinansierad, vilket innebär att du har rätt till studielån och studiebidrag under tiden. Lärling är den utan tvekan bästa utbildningsformen för skomakaryrket. Du får lära dig yrket på riktiga skor och riktiga reparationer, och samlar på dig erfarenhet under hela utbildningen. När den är slutförd ska du kunna jobba som reparationsskomakare direkt.

Förhoppningen är att det ska bli anställning här på Davidsons Skomakeri efter utbildningen. Vi hoppas att du gärna jobbar här om möjligheten finns när du är färdig.

Under utbildningen jobbar du här på heltid och utför alla sysslor som behövs i butiken. Inlämningar och utlämningar av skor, försäljning av nya skor och tillbehör. I verkstan lär du dig hantverket under arbetets gång. Till en början får du öva på träningsskor och läder, men ganska snart får du jobba med riktiga reparationer, under vårt överinseende.

Du ska vara social och praktiskt lagd. Tycka att det är kul att stå i butiken och prata med kunder om kvalitetsskor och skovård. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av hantverket, men det är som sagts bra om du är praktiskt lagd. Du kan läsa mer om Davidsons Skomakeri på: https://www.davidsonsskomakeri.com/
Har du frågor om yrket eller lärlingsplatsen kontakta Marcus Davidson via mejl davidsonsskomakeri@gmail.com.

Mer information om Yh-utbildningen Hantverkslärlings upplägg och hur du ansöker hittar du via den här länken: https://www.hantverkslarling.se/om-utbildningen/

Dela detta inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *