Vad gör en tapetserare?

I det här filmklippet berättar tapetserarmästare Helena Ahlqvist Graff vad yrket innebär och vilken typ av uppdrag en tapetserare kan få. Helena Ahlqvist Graff har sitt eget företag som tapetserare sedan 1997 och tog sitt Mästarbrev 2005.

 

Tapetseraryrket har en lång historia. I nästa klipp berättar Helena Ahlqvist Graff om yrket i ett historiskt perspektiv.

Helena Ahlqvist Graff har specialområde stoppade möbler från 1600 till 1830-tal. Hon arbetar med konserveringsåtgärder, bevarande och rekonstruktioner, både vad det gäller material och tekniker.

Är du intresserad? Allt om hur du ansöker hittar du på sidan Ansökan.

Skulle du vilja prova på tapetsering? Gå en sommarkurs med Helena Ahlqvist Graff som kursledare på Leksandsakademin, en del av Leksands folkhögskola. Mer om sommarkursen kan du läsa på Leksandsakademins hemsida via den här länken.

 


Lärlingar om utbildningen

”Det bästa med utbildningen är nog det att man inte bara lär sig ett gediget hantverk från grunden men också får en stor insikt i hur det är att driva en mindre företag med allt vad det innebär. Den helhetssynen hade jag inte fått annars.”

Johan Jolsta, tapetserarlärling

Dela detta inlägg