Examensarbete – Stråkinstrumentmakare

Publicerat:

Jakob Ainegren

Jakob Ainegren har tagit sin Yh-examen som STRÅKINSTRUMENTMAKARE!

Som examensarbete har Jakob gjort en Altfiol under handledning av violinbyggarmästare Astrid Pullar.

”Det har länge varit en dröm för mig att få möjlighet att bygga en altfiol. Jag har tilltalats av dess mörka, röstliknande klang. Sen är det spännande och en större utmaning att arbeta med större trästycken. Jag har dessutom flera vänner som spelar altfiol på hög nivå och såg framför mig hur de skulle komma att provspela min altfiol.”

Läs mer och se bilder här!
http://www.hantverkslarling.se/jakob-ainegren-strakinstrumentmakare-examensarbete/

Är du intresserad av att utbilda dig till musikinstrumentmakare eller något annat smalt hantverksyrke? Läs mer om utbildningen och vilka lärlingsyrken du kan välja emellan. Hela utbildningen är i skarpt läge hos en läromästare var som helst i Sverige.

Dela detta inlägg

Vill du bli tapetserare? – Utbilda dig som lärling!

Publicerat:

TAPETSERARE – det är ett av de smala hantverksyrken du kan utbilda dig till inom Hantverkslärling. Hela din utbildning, som är 2,5 år, sker hos din handledare och det kan vara var som helst i Sverige.

Birgitta, längst upp till vänster, får sin utbildning hos Jenny Agger i Vaxholm. Just nu arbetar hon med en Carl Malmsten-möbel i serien Vapensmeden till vilken hon gör nya plymåer och en clubfåtölj som får ett nytt resårhus och sedan kläs i skinn.

Katrin, i mitten tillsammans med sin handledare Jenny, började sin utbildning i augusti 2017 och har redan hunnit med många olika moment som ingår i yrket. Den röda soffan till vänster har hon till exempel fått göra mycket sömnadsarbete på.

Ett stort grattis till Johan, längst upp till höger, som gjort sitt Gesällprov och klarat det med väldigt höga poäng!. Målet var 4,0 av 5,0, men hans arbete gav hela 4,8 poäng. Det är det fina Gesällprovsarbetet han sitter på tillsammans med sin handledare Agneta Fernström som driver Nio Liv i Linköping. Johan är nu klart med sin utbildning och kommer att fortsätta inom yrket genom att driva företaget vidare tillsammans med Agneta.

Är du intresserad av att utbilda dig till TAPETSERARE? Kontakta Catharina Thyr Carlsson på tel. 0247-36954 eller catharina.thyr-carlsson@hantverkslarling.se. Vi har öppet för sen ansökan till höstens start den 27 augusti 2018. Läs mer om utbildningen och hur du ansöker via den här länken!

 

 

 

Dela detta inlägg

Vi firar nya intag till Hantverkslärling!

Publicerat:

Idag firar vi att vi fått fortsatt förtroende av Myndigheten för Yrkeshögskolan att fortsätta med våra utbildningar Hantverkslärling, som innehåller ett 60-tal smala hantverksyrken, och Tapetserare med fortsatta intag till och med 2021!

Dags att ansöka till höstens kursstart. Ansökan är öppen! Ansök senast 20 april!

Ansök via den här länken.

Dela detta inlägg

Är du intresserad av Hattmakaryrket?

Publicerat:

Är du intresserad av Hattmakaryrket? Hattmakare är ett av de 60-tal yrken du kan välja att utbilda dig i inom vår Yh-utbildning Hantverkslärling. Nu har du chans att prova på yrket hos Hattmakarmästare Lisa Franzén i Göteborg. Du kan ansöka om praktikvecka senast den 1 FEBRUARI 2018. Blir du uttagen till praktikveckan kommer du att få en introduktion av hattmakaryrket. Ni går igenom material, verktyg och tillverkningstekniker både praktisk och teoretiskt. Veckan avslutas med ett prov och utvärdering. Efter praktikveckan görs den sista gallringen. Har du blivit utvald som blivande lärling gör du en ansökan till oss på Hantverkslärling senast den 20 APRIL 2018.

Läs mer om Hattmarkyrket under Lärlingsyrken här på hemsidan!

Dela detta inlägg