Ny film om utbildningen Hantverkslärling!

Publicerat:

Möt lärlingen Ulrika Wahlman som gör sin utbildning inom Ädelmetallsmedsyrket hos guld- & silversmeden Eva Wistedt. I filmen berättar de om utbildningen sett från deras båda perspektiv som handledare och lärling.

Hantverkslärling finns i ett 60-tal smala hantverksyrken som till exempel ädelmetallsmed, möbeltapetserare, timmerman och skräddare. Alla yrken hittar du via länken LÄRLINGSYRKEN.

Antagningsprocessen för nästa kursstart är i full gång, men du kan alltid göra en sen ansökan som behandlas i mån av restplatser. All information om hur du ansöker finns via länken ANSÖKAN.

Dela detta inlägg

Bokbindarkonsten lever vidare!

Publicerat:

Kspecial_DeSistaBokbindarna

I fredags visades dokumentären DE SISTA BOKBINDARNA på K special SVT. Filmen porträtterar bokbindarmästare Wolfgang Bremer och hans lärlingar Hannah Morrissey och Sheema Hassan. Som SVTs Kulturnyheterna tog upp i ett inslag inför att filmen visades så lever bokbindarkonsten vidare i allra högsta grad. Dels genom Skandinaviens enda handbokbindarutbildning på Leksands folkhögskola som utbildar ca 10 nya bokbindare om året, men också genom Hantverkslärling som Hannah Morrissey och Sheema Hassan har gjort.

Filmen DE SISTA BOKBINDARNA finns att se på SVTplay.

Via den här länken kan du se Kulturnyheternas inslag från bland annat Leksands folkhögskolas bokbinderilinje.

Läs också artikeln på INSIDAN i Dagens Nyheter den 4 maj. Du hittar den här.

Vill du veta mer om hur du ansöker till Hantverkslärling finns all information under Ansökan. Alla yrken hittar du under Lärlingsyrken.

Dela detta inlägg

Följ oss på Instagram!

Publicerat:

Följ oss på Instagram genom våra lärlingar som är i utbildningen just nu!

På @hantverkslarling bjuder vi in våra lärlingar att vara gästinstagrammare under några veckor. Först ut är Karolin Ohlsson som är juvelfattarlärling.

InstagramDela detta inlägg

Vi ses på Yh-mässan i Stockholm 12 april!

Publicerat:

YHmassa_sthlm_980x240

Vill du veta mer om utbildningen Hantverkslärling och hur du ansöker? Ta chansen och träffa oss den 12 april på Kulturhuset i Stockholm. Vi finns med på årets Yh-mässa som är i ”Studion”, ingång mitt emot Sergelfontänen. Varmt välkommen!

Dela detta inlägg

Fint reportage om konservatorslärling Jennifer Johansson!

Publicerat:

Zoologisk_konservator  Zoologisk_konservator_2

I senaste numret av Platsjournalen kan du läsa om vår konservatorslärling
Jennifer Johansson som snart är klart med sin utbildning och direkt när hon
är klar väntar en resa till Namibiska Otjiwarongo.

Läs hela artikeln här!

Dela detta inlägg

God Jul & Gott Nytt År!

Publicerat:

Jul_HAL_web_3_Nyheter

Istället för julklappar har Hantverkslärling tillsammans med Leksands folkhögskola, Entreprenörskolan och Stiftelsen Hantverk & Utbildning i år skänkt bidrag till Mammaboxen Dalarna och till vår vänskola i Tanzania Handeni FDC. Vi har också bidragit till projektet med att samla in och laga cyklar till nyanlända i Leksand.

Vi önskar er alla en God Jul & Gott Nytt År!

Dela detta inlägg